Πως θα φτάσετε στον Ξενώνα...

(Η σελίδα αυτή περιέχει χάρτες Google Maps. Συνιστάται η χρήση Internet Explorer. Σε μερικές εκδόσεις του Firεfox δεν παρουσιάζονται οι μπλέ διαδρομές. Επίσης μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τη σελίδα με φωτογραφίες χαρτών.)Από Αθήνα...

Από την Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης υπάρχουν δυο έξοδοι για να φτάσετε στο Βόλο. Η πρώτη από την έξοδο "Μικροθήβες" και η δεύτερη από την έξοδο "Βελεστίνο".


Από τις Μικροθήβες η απόσταση μέχρι τον Βόλο είναι 25χμ επαρχιακού δρόμου μέσω Αγχιάλου. Η διαδρομή είναι ευχάριστη, αλλά υπάρχουν στροφές και θα πρέπει να διασχίσετε την πόλη, που τις ώρες αιχμής έχει αρκετή κίνηση. Η διαδρομή αυτή φαίνεται στον παραπάνω χάρτη.


Συνιστάται η Έξοδος Βελεστίνου, αν και θα προσθέσει περίπου 6χμ στο ταξίδι σας. Το πλεονέκτημα αυτής της διαδρομής είναι η ταχύτερη πρόσβαση στο Βόλο. Επίσης δε θα χρειαστεί να διασχίσετε την πόλη, αφού θα χρησιμοποιήσετε την περιφερειακή λεωφόρο.

Κλικ εδώ για τη διαδρομή από την έξοδο "Βελεστίνο" αναλυτικά...


Από Θεσσαλονίκη...

Μετάβαση στην αρχή

Από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών μετά τις εξόδους της Λάρισας συνεχίζετε μέχρι να συναντήσετε δεξιά την έξοδο "ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ" στην οποία και βγαίνετε, οδηγώντας όμως στην αριστερή λουρίδα της εξόδου, γιατί μερικά μέτρα μετά και ενώ είστε ακόμα μέσα στην καμπύλη της εξόδου, υπάρχει διακλάδωση. Η αριστερή λουρίδα θα σας κατευθύνει προς τον Βόλο (δεξιά λουρίδα οδηγεί στο Βελεστίνο). Βρίσκεστε πλέον στη λεωφόρο Βόλου - Λάρισας.

Κλικ εδώ για τη διαδρομή από την έξοδο "Βελεστίνο" αναλυτικά...

Η διαδρομή απο την έξοδο "Βελεστίνο" αναλυτικά...

Μετάβαση στην αρχή

Στην έξοδο αυτή θα ακολουθήσετε το βέλος της πινακίδας "ΒΟΛΟΣ" και θα μπείτε στην λεωφόρο Λάρισας με κατεύθυνση προς Βόλο μέχρι να συναντήσετε την έξοδο "Πορταριά". Αυτή η έξοδος θα σας οδηγήσει στην περιφερειακή οδό, στην οποία και θα μείνετε μέχρι το τέρμα της, όπου υποχρεωτικά θα στρίψετε δεξιά. Στη οδό που θα βρεθείτε μείνετε μέχρι το Στάδιο (δεύτερο φανάρι). Στο φανάρι αυτό στρίψτε αριστερά, ακολουθήστε το ρεύμα μέχρι το επόμενο φανάρι (δεξιά υπάρχουν σχολεία) όπου και θα στρίψετε αριστερά στην περιφερεικαή οδό "ΒΟΛΟΥ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ".


Από αυτό το σημείο η διαδρομή είναι πιό απλή. Οδηγείτε δίπλα στην θάλασσα, περνάτε το Εργοστάσιο Τσιμέντων "ΗΡΑΚΛΗΣ", συνεχίζετε και διασχίζετε το χωριό "ΑΓΡΙΑ" μέχρι την είσοδο του χωριού "ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΑ", όπου και θα συναντήσετε την παραδοσιακή Γέφυρα του ποταμού "ΒΡΥΧΩΝΑ". Ακριβώς πριν τη γέφυρα στίψτε αριστερά (υπάρχει και πινακίδα "ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ") και οδηγείστε προς Άγιο Λαυρέντιο για 11 χμ. Μερικές δεκάδες μέτρα πρίν το τέλος του δρόμου θα βρείτε τον ξενώνα μας αριστερά. Η διαδρομή αυτή φαίνεται στο παρακάτω χάρτη.


Σας ευχόμαστε καλή διαμονή!