Εισαγωγή...

Στο Πήλιο! Το βουνό που ο Κένταυρος Χείρωνας εγκαθίδρυσε σε μια σπηλιά, το πρώτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στον κόσμο. Εκεί δίδασκε τους μαθητές του αλλά και θεράπευε τους ασθενείς του. Σε αυτό το βουνό ο Χείρωνας δίδαξε Γεωγραφία, αστρονομία, την τέχνη του κυνηγιού και του πολέμου στον Ιάσωνα, στον Αχιλλέα, στον Ορφέα αλλά και Ιατρική στον Θεό Ασκληπιό. Όσα δηλαδή του έμαθε ο δικός του δάσκαλος, ο Θεός Απόλλωνας. .

Ο Ξενώνας...

Σήμερα στο ίδιο βουνό και σε ένα από τα 24 χωριά του, τον Άγιο Λαυρέντιο, το χωριό που ζήσαμε και μεγαλώσαμε χτίσαμε τον παραδοσιακό Ξενώνα μας.


Το “Αρχοντικό Κωτή” είναι ένα νεόδμητος ξενώνας που αποτελείται από ένα συγκρότημα τριών ανεξάρτητων κτηρίων. Το συγκρότημα είναι κτισμένο σε διαφορετικά επίπεδα και αυτό που εντυπωσιάζει είναι η αρμονία που έχουν τα κτίρια μεταξύ τους παρόλο στο καθένα δόθηκε ιδιαίτερη εξωτερική όψη.Το ένα κτήριο από αυτά χτίστηκε στην θέση που βρίσκονταν το παλιό Πηλιορείτικο σπίτι της γερόντισσας «Κατερίνας».


Η θέση του παλαιού εκείνου σπιτιού, έδωσε στους ιδιοκτήτες το έναυσμα για την δημιουργία του σημερινού Ξενώνα που βρίσκονταν μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τον «Σταθμό» του Αγίου Λαυρεντίου. «Σταθμό» οι κάτοικοι του Πηλίου ονομάζουν το πλάτωμα στο οποίο τερματίζει ο επαρχιακός δρόμος και αρχίζει το δίκτυο με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα καλντερίμια.


Ο Ξενώνας χτίστηκε με πολύ μεράκι και αγάπη από την οικογένεια Κωτή. Κτήρια, σκάλες, διάδρομοι, πεζούλια, κάγκελα κτλ είναι χτισμένα σε αρμονία και με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, αλλά και με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της τόσο ιδιαίτερης Πηλιορείτικης Αρχιτεκτονικής. Το χτίσιμό τους είναι ένα «παιχνίδι» με γήινα υλικά και χρώματα. Η πέτρα, τα ξύλα καστανιάς, το λευκό και η ώχρα στο «αρμολόι» «παίζουν» με τα καταπράσινα φύλα των δένδρων και με τα χρώματα τον λουλουδιών. Το θέαμα θυμίζει τοπίο σε έναν πίνακα ζωγραφικής που στο φόντο του κυριαρχεί το γαλάζιο του Ελληνικού ουρανού και το μπλε της Ελληνικής θάλασσας.


Διαθέτει πανοραμική θέα στον Παγασητικό κόλπο και παρέχει άνετη διαμονή και τους 12 μήνες του χρόνου. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα 10 δωμάτια του ξενώνα, τα οποία είναι διακοσμημένα με παραδοσιακά πηλιορείτικα έπιπλα, ξύλινα πατώματα και ταβάνια.


Θα περάσετε όμορφες στιγμές, απολαμβάνοντας το πρωινό και τον καφέ σας στην τραπεζαρία του ξενώνα, που διαθέτει μεγάλο τζάκι. Εναλλακτικά και εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να καθίσετε και στα τραπέζια της πολυεπίπεδης αυλής αφήνοντας τα μάτια σας να «χαθούνε» στην υπέροχη θέα.


Η φιλοξενία των ιδιοκτητών, καθώς και οι άνετοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, θα σας προσφέρουν ευεξία και στιγμές οικογενειακής θαλπωρής σε όλο το χρονικό διάστημα της διαμονής σας στο Ξενώνα.